Innovatieprojecten met LeX

De innovatieprojecten via LeX hebben een looptijd van zes maanden. Er wordt samengewerkt met 3 partijen: De school, de opdrachtgever en een eventuele subsidiant. LeX als onderdeel van het onderwijs, stelt kennis en het lab ter beschikking tijdens het project. Het proces is het doel, dus een werkend eindproduct is soms bijzaak. Aan het einde van het project wordt er een prototype ontworpen en geshowd tijdens de eindpresentatie.

LeX werkt dit schooljaar aan 5 innovatieprojecten:

[a] Aandrijving binnenvaartschip Suriname 

[b] Dakluiken binnenvaartschip Suriname

[c] Scheepsromp tekenen in Cad

[d] Schaalmodel voor Ofoil

[e] Lasrobot voor Valk Welding[a] Aandrijving binnenvaartschip voor Suriname

MBO en HBO studenten zijn bezig met het ontwerp vovan voortstuwing voor een binnenvaartschip in Suriname. Het gaat om de maritiem uitdagende opdracht voor Stichting Steunfonds Bundung Vocational Training Institute The Gambia/Holland.

Op 11 september 2013 was weer de kick off tijdens de Maritieme Experience in de Duurzaamheidsfabriek Dordrecht.

 

[b] Dakluiken binnenvaartschip voor Suriname

MBO en HBO studenten zijn bezig met het ontwerp voor composietluiken voor een binnenvaartschip met medische en educatieve doeleinden. Het gaat om de maritiem uitdagende opdracht voor Stichting Steunfonds Bundung Vocational Training Institute The Gambia/Holland.

Op 11 september 2013 was weer de kick off tijdens de Maritime Experience in de Duurzaamheidsfabriek Dordrecht.

 

[c] Scheepsromp tekenen in Cad

Studenten ontwerpen een scheepsromp en zullen deze ook testen in een waterbassin bij LeX.

[d] Schaalmodel voor Ofoil

Een enthousiaste HBO student is begonnen aan het ontwerp van een scheepsmodel voor O-foil. De op-en neergaande beweging van de vleugel is geïnspireerd op zwembewegingen van dolfijnen. Om deze bewegingen goed te kunnen testen wordt een schaalmodel gemaakt in het 3D-lab van LeX in de Duurzaamheidsfabriek. Hier staat een 3D-printer,  lasersnijder, een vacuümvormer en een watersnijder. Het is de bedoeling dat het model in 10 weken wordt gebouwd! In het LeX-lab worden al 3 jaar prototypes gemaakt door studenten in opdracht van bedrijven. De studenten krijgen begeleiding van professionele ontwikkelaars die voor LeX werken. Bij de afronding van elk project wordt ernaar gestreefd om een prototype te leveren.

[e] Lasrobot voor Valk Welding Studenten van het daVinci College werken met Scheepswerf Slob en Valk Welding aan de programmering van een lasrobot voor (enkele stuks) schhepsonderdelen. Deze robot moet snel inzetbaar zijn voor nieuwe producten. Volgend jaar willen we in de Duurzaamheidsfabriek op deze wijze scheepsmodellen maken voor onderzoek, o.a. voor het project binnenvaartschip.

Ook een innovatie binnen uw bedrijf? Stuur gerust een aanvraag naar Hans 

Copyright © 2014 LeX