ProjectenTechnologiepromotie

ENERWIZE

Geef jij les aan VMBO 2 en is je klas toe aan een inspirerend programma over technologie? Kom dan naar de Duurzaamheidsfabriek voor alweer de tweede editie van ENERWIZE. Twee uur pure techniekinspiratie tussen de technische bedrijven en studenten van het Davinci. Verspreid over verschillende Xperiences gaat de groep aan de slag met de energietransitie, robots, installatiewerk, 3D ontwerpen en duurzaamheid en werken de leerlingen met materialen en technieken die gebruikt worden door studenten van het MBO en HBO.

Vanuit Toptechniek in Bedrijf (TiB) mogen wij 30 kosteloze plekken aanbieden voor alle 2de jaars leerlingen VMBO (BK, TL en GL) uit de Drechtsteden, Barendrecht, Gorinchem en Ridderkerk. ENERWIZE start in september. Data en tijdstippen zijn te vinden via de inschrijflink. Deelname is gratis, maar wees er snel bij want vol=vol.

ENERWIZE wordt georganiseerd in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht: Een hybride leeromgeving waar onderwijs en bedrijfsleven samenwerken aan de technologie van de toekomst.

Om niet alleen de leerlingen te enthousiasmeren bieden we deze editie ook een training voor de leerkrachten aan. Samen met collega’s onderzoeken we manieren om wetenschap en techniek toe te passen binnen de eigen lessen en ontdekken we wat de meerwaarde hiervan is.

Wil jij met jouw klas langskomen? Schrijf je in via deze link.

Let op: Het programma is alleen gratis voor alle 2de jaars leerlingen VMBO (BK, TL en GL) uit de Drechtsteden, Ridderkerk en Barendrecht.

Spelregels:
– Afmelden kan tot twee weken voor aanvang van het afgesproken tijdstip. In het geval de school zonder geldige reden niet komt opdagen is de organisatie genoodzaakt kosten in rekening te brengen.
– De maximale groepsgrootte is 30 personen. Is je klas groter, dan vragen wij je te splitsen en in twee groepen deel te nemen.
– Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail. In deze mail vind je ook alle overige informatie. Ook de informatie mbt training voor leerkrachten wordt hierin vermeld.
– We moedigen klassen aan op de fiets te komen, maar uiteraard zijn jullie ook vrij om met eigen, georganiseerd vervoer te komen.
– Let op: Markeer onze nieuwsbrief en mails vanuit het LeXlab als ‘gewenst’ zodat je niks mist.

ENERWIZE 2019 wordt mogelijk gemaakt door:
Toptechniek in bedrijf (TiB)
De Duurzaamheidsfabriek
Makeblock

Het LeXlab coördineert ENERWIZE 2019.
Voor vragen neem dan contact op met Tim Veldhuis – tim@lexlab.nl.

Te laat met inschrijven of wil je op een andere manier aan de slag met technologie in de klas? Het LeXlab heeft allerlei workshops en trainingen in het aanbod, stuur voor meer informatie een mailtje, dan kijken we wat we voor jullie kunnen betekenen.