Projecten

KinderKlimaatTop

Er wordt in Nederland veel over het klimaat gesproken door besluitvormers maar helaas te weinig met de kinderen. De volwassenen nemen besluiten die van invloed zijn op de toekomst van deze kinderen. Juist op de KinderKlimaatTop draaien we de rollen om. We vragen de kinderen om na te denken over hun toekomst in relatie tot een beter klimaat. In samenwerking met De Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt organiseert het LeXlab de KinderKlimaatTop Drechtsteden 2019.

De KinderKlimaatTop is bedoeld voor leerlingen van groep 6 (ook combinatieklassen). De kinderen worden uitgedaagd om na te denken over hoe zij hun eigen school kunnen verduurzamen en oplossingen te bedenken voor energie, mobiliteit, water en afval. Met begeleiding vanuit het LeXlab en een gastles vanuit het bedrijfsleven zijn de kinderen helemaal voorbereid om hun idee├źn uit te werken in een videopresentatie.
De presentatie hebben zij tijdens de KinderKlimaatTop op 15 november 2019 laten zien aan alle betrokkenen. Bekijk hier de compilatievideo.

De inschrijfperiode voor de KinderKlimaatTop 2019 is voorbij. Meedoen met een mogelijke volgende editie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van soortgelijke projecten.