Projecten

KinderKlimaatTop

Er wordt in Nederland veel over het klimaat gesproken door besluitvormers maar helaas te weinig met de kinderen. De volwassenen nemen besluiten die van invloed zijn op de toekomst van deze kinderen. Juist op de KinderKlimaatTop draaien we de rollen om. We vragen de kinderen om na te denken over hun toekomst in relatie tot een beter klimaat. In samenwerking met De Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt organiseert het LeXlab de KinderKlimaatTop Drechtsteden.

De KinderKlimaatTop is bedoeld voor leerlingen van groep 6 (ook combinatieklassen). De kinderen worden uitgedaagd om na te denken over hoe zij hun eigen school kunnen verduurzamen en oplossingen te bedenken voor energie, mobiliteit, water en afval. Met begeleiding vanuit het LeXlab en een gastles vanuit het bedrijfsleven zijn de kinderen helemaal voorbereid om hun ideeën uit te werken in een videopresentatie.
De presentatie zullen zij tijdens de KinderKlimaatTop op 15 november laten zien aan alle betrokkenen.

De KinderKlimaatTop vindt plaats in september, oktober en november 2019 en zal vijf dagdelen in beslag nemen:
1. Introductie op school door het LeXlab
2. Gastles vanuit het bedrijfsleven
3. Uitwerken ideeën op school met eigen leerkracht
4. Laatste aanpassingen doen en filmen van presentatie met het LeXlab
5. Finale in de Duurzaamheidsfabriek, Dordrecht.

 

LET OP: Er worden 10 kosteloze plekken verdeeld onder scholen binnen de Drechtsteden. Van alle inschrijvingen zullen de uiteindelijke 10 deelnemers worden geloot. De aanmeldperiode loopt tot en met 21 juni. Na de aanmeldperiode horen jullie zo snel mogelijk of jullie klas mee doet aan de KinderKlimaatTop 2019!

De data van de bijeenkomsten staan al vast. Je kan je voorkeur aangeven voor welke klas je je wilt aanmelden.
Wil je jouw klas aanmelden? Via deze link kom je bij het aanmeldformulier.