ProjectenTechnologie Promotie

TechniekDock

TechniekDock is een techniekroute door de Duurzaamheidsfabriek voor leerlingen uit groepen 7 van basisscholen uit de Drechtsteden. Tijdens deze techniekroute ervaren de kinderen zelf de techniek door verschillende doe-activiteiten, zogenaamde Xperiences. Op deze manier maken zij op een laagdrempelige, inspirerende manier kennis met maritieme-, energie- en productietechniek.

De inschrijvingen voor TechniekDock 2019 zijn nog niet open. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom TechniekDock 2019.

Laat je gegevens achter om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief

* indicates required
INITIATIEF, PARTNERSHIPS EN SAMENWERKING
TechniekDock is een initiatief van de Duurzaamheidsfabriek in samenhang met het Regionaal Programma Arbeidsmarktbeleid Drechtsteden. TechniekDock staat voor een korte, boeiende, interactieve kennismaking met (maritieme) techniek voor kinderen en jongeren. In twee uur ervaren de leerlingen door middel van verschillende workshops de nieuwste technologie├źn op verschillende manieren. Het uiteindelijke doel van TechniekDock is om ouders en kinderen al vroeg te interesseren voor techniek.

TechniekDock is in co-creatie opgezet met de volgende partners:

  • Duurzaamheidsfabriek
  • LeXlab
  • Da Vinci College
  • Duurzaamheidscentrum Weizigt

 

Xperiences TechniekDock 2018

De Xperiences voor 2019 zijn nog volop in ontwikkeling. Zo is de aansluiting met het werkveld altijd up-to-date. De  Xperiences van afgelopen editie zijn:

  1. De wereld van ontwerpen, 3D-printen en lasersnijden.

In het LeXlab gaan de kinderen ontdekken wat er allemaal mogelijk is in de wereld van 3D-printen, zij zien de lasersnijder in werking en maken van hun fantasie werkelijkheid.

 

  1. Energietransitie

In het Energietransitiehuis zien de kinderen het traditionele installatiewerk en leren zij nieuwe manier van energie opwekken en installatietechniek in- en rondom het huis.

 

  1. Augmented Reality en robotica

Robots nemen een steeds grotere plek in binnen de samenleving. De kinderen besturen de lasrobot en ontdekken de mogelijkheden van deze robot. Daarnaast maken ze kennis met de nieuwste manieren van educatie en augmented reality.