top of page

De Redders van Dordt

600 jaar na de Sint Elisabethsvloed ontdekken groep 6 leerlingen welke innovaties worden ingezet om Dordrecht droog te houden. In een geheime trainingsmissie gaan ze aan de slag met waterveiligheid, bouwen een vlot en leren hoe je jezelf en anderen in veiligheid brengt. 

Wanneer
Mei t/m juli 2021
Waar
Het Geheime Hoofdkwartier,
Maasstraat 11, 3313 CR Dordrecht, Nederland

Meer informatie

De eerste officiële trainingsmissie is succesvol afgerond en de inschrijving is gesloten.
Interesse in (een aangepaste versie van) De Redders van Dordt? Stuur een mail naar info@lexlab.nl voor de mogelijkheden.

 

En pssst... houdt deze pagina goed in de gaten. Wie weet komen De Redders van Dordt binnenkort terug ; )

Volgens aanhoudende geruchten wordt de stad Dordrecht in haar strijd tegen het water al eeuwenlang beschermt en geholpen door het geheime genootschap 'De Redders van Dordt'. Zo zou de organisatie - bestaande uit stoere jongens en meisjes - al meerdere dijkdoorbraken hebben voorkomen. 

Door het stijgende risico op overstromingen hebben De Redders van Dordt, Gemeente Dordrecht en het Lexlab_ de handen ineen geslagen en organiseren een trainingsmissie voor zes groep 6 klassen uit Dordrecht.
 

Op het geheime hoofdkwartier ontdekken de deelnemers in twee dagdelen welke innovaties worden ingezet om Dordrecht droog te houden. Ook gaan ze zelf aan de slag met waterveiligheid, bouwen een vlot en leren hoe je jezelf en anderen in veiligheid brengt.  

Als afsluiting van de training worden alle vaardigheden in de praktijk gebracht op De Grote Feestelijke Reddingsdag. Tijdens deze feestelijke evacuatieoefening steken De Redders op zelfgebouwde vlotten het Wantij over om mensen naar de veilige schuillocatie De Staart te brengen. 

Kijk voor meer informatie èn de Redders van Dordt de Film op www.dereddersvandordt.nl 

'Deelname aan de Redders van Dordt heeft zó'n grote impact gemaakt op de kinderen. Dit gun je alle leerlingen.'

docent groep 6 De Mondriaan

Duur: 3 dagdelen á 3 uur
 

Deelname per klas: max. 30 leerlingen
 

Locatie: De Biesboschhal, Maasstraat 11, Dordrecht

Kosten: Voor klassen uit Dordrecht wordt deelname volledig gedekt door de gemeente Dordrecht.

Goed om te weten:

Voor deelname aan de trainingsmissie is een diploma niet verplicht. Leerlingen zonder diploma mogen alleen niet vlotvaren. Er wordt gezorgd voor een passend alternatief.

Praktisch

210618 REDDERS_WDS_4887_1.jpg
210702_redders van dordt_029_edited.jpg
210702_redders van dordt_038.jpg
WDS_4591.jpg
bottom of page