top of page
Scan_20230908 (3).png
Over Festival voor de Vloed

Onder Water Expo

Op 1 oktober start het stormseizoen en daarmee de verhoogde kans overstromingen. Naast de maatregelen die de gemeente Dordrecht en het Waterschap Hollande Delta nemen, is ook de inzet van de Dordtse inwoners cruciaal. Op zaterdag 30 september 2023 staan we hier op een leuke, toegankelijke manier bij stil en controleren we op een speelse manier of het winkelend publiek weet hoe je je hier het best op voorbereidt. Aansluitend op de laatste act - om 17:00 uur - wordt het stormsseizoen officieel geopend door de kinderburgemeester ondersteunt door burgemeester Wouter Kolff en dijkgraaf Jan Bonjer.


Dordrecht is klaar voor de Vloed!

Pop up Straattheater

Van een kanoër op de markt tot een onder water gelopen auto; gedurende de dag wordt het winkelend publiek in de binnenstad verrast met opvallende acts rondom het aanstaande stormseizoen. De acts geven op een komische en soms absurde manier een inkijkje in hoe het leven met hoog water eruit zou kunnen zien. Vanaf een boven het water uitstekende zolder worden inwoners geattendeerd op de komst van het stormseizoen en belangrijker nog; hoe je je hierop kan voorbereiden. 
 

Door heel Dordrecht klinkt de vraag
‘Ben jij al #KlaarVoorDeVloed?’

theater-img.jpg
Pop up Expositie
expo-img.jpg

In de werfkelder is van de Berckepoort is tussen 11:00 en 17:00 een onderwater-expo over waterveiligheid te bezoeken. De tentoonstelling 'Klaar Voor de Staart?! is hiervoor speciaal naar de binnenstad van Dordrecht gehaald en het winkelend publiek wordt actief uitgenodigd hier een kijkje te nemen. De tentoonstelling bied inzicht in de uitdagingen èn maatregelen op het gebied van overstromingsbestendig wonen en leven. Ook leren de bezoeker wat ze zelf kunnen betekenen qua zelfredzaamheid èn samenredzaamheid.

Hoog en Droog Route

Van 19:00 tot 22:00 kunnen inwoners die vooraf een special festival ‘noodpakket’ hebben aangeschaft ervaren hoe het is om hoog en droog te vertoeven in een aantal hoge gebouwen die de Dordtse binnenstad rijk is. 

Tijdens deze unieke route vinden bezoekers veilig heenkomen in semi-publieke gebouwen als Pictura en de Statenschool. Net als bij een echte overstroming zijn de ruimtes niet voorzien van warmte, licht en telefonie en internet. Tijdens de hoog en droog route zijn er allerlei culturele activiteiten georganiseerd en worden de zolders gevuld met kunst, wetenschap en muziek.

route-img.jpg
Tijdschema
tijdschema.jpg

De afgelopen jaren heeft Dordrecht verschillende belangrijke historische mijlpalen gevierd, zoals de Dordtse synode, 800 jaar stad en de St. Elisabethsvloed. Daarbij zijn mooie en bijzondere culturele evenementen en projecten tot stand gebracht, zoals de stadsopera Maria Keizerin van Dordrecht. De samenwerking binnen de culturele sector heeft hiermee een impuls gekregen en deze evenementen droegen bij aan het versterken van het (landelijke) imago van de stad. Verleden en heden werden daarbij verbonden, waarbij het accent op het verleden lag. Met het nieuwe festival Voor de Vloed leggen we het accent meer op het heden en de toekomst. Ook daarmee sluiten we aan bij het DNA van de stad.

Als er één stad is die onlosmakelijk verbonden is met water, dan is 
het Dordrecht. Samen met de inwoners, ondernemers, maatschappelijke partijen én het Waterschap Hollandse Delta werkt de gemeente Dordrecht daarom aan een stad waar bewoners zijn voorbereid op een extremer klimaat, met een hogere zeespiegel en meer kans op wateroverlast en overstromingen.

Tolly Wolly Studio ontwikkelt creatieve concepten van ontwerp tot realisatie. Met een eigen ontwerpstudio, werkplaats èn projectruimte, is alles in huis om van ieder project een succes te maken.


 Van interieurontwerp tot kunstinstallaties & van speeltoestellen tot theaterdecors; onze in-house ontwerpers, tekenaars en makers creëren bij iedere opdracht een bijzonder, passend, creatief totaalconcept. Met een werkplaats en studio in Dordrecht zijn we vooral werkzaam in de regio Drechtsteden, met geregeld een uitstap naar andere delen van het land.

wouter.webp
logo-tolly.jpg
logo-lexlab.jpg
logo-dordrecht.jpg

Festival Voor de Vloed

wordt mogelijk gemaakt door:

logo-waterschap.jpg
bottom of page