top of page
Stormstad foto 3 door Wouter Sieuwerts.jpg

70 jaar na de Watersnoodramp bouwen we opnieuw mee onder N.A.P. We bedenken én bouwen huizen die bestand zijn tegen de komst van het water. Schrijf je klas nu in!

WhatsApp Image 2022-03-25 at 16.51.13.jpeg

Enerwize is terug!

Verspreid over verschillende experiences gaan de leerlingen aan de slag met diverse materialen en technieken binnen het thema zelfvoorzienendheid.

Een techniekroute door de Duurzaamheidsfabriek voor leerlingen uit groep 7. Met verschillende experiences uit de maritieme-, energie- en productietechniek.

180702_TechniekDock_WH ambacht_8_edited.jpg

De leukste fabriek van Nederland! Hier maken we slijm door middel van een chemisch proces. Uiteraard wordt het eindresultaat uitgebreid onderzocht.

201116 slijmfabriek 02.JPG
01_kinderklimaattop_by Wouter Sieuwerts_edited.png

Dé plek waar kinderen worden uitgedaagd om duurzame oplossingen voor op school te bedenken op het gebied van energie, mobiliteit, water en afval.

Kopie van 171008_weekend van de wetenschap_11.JPG

Techniekworkshops voor alle leeftijden bij verschillende vestigingen van Bibliotheek Aanzet. Robotica, 3D-printen of verhalend ontwerpen; voor ieder is er wat wils.

Inspirerende lessen en workshops waar en wanneer je maar wilt. Op school, in de bibliotheek of in het buurtcentrum. Het Lexlab_ biedt aanbod op maat voor iedere leeftijd.

201116 slijmfabriek 01_edited.jpg

Een interactief lesprogramma over waterveiligheid in opdracht van een geheim genootschap. Inclusief spectaculaire evacuatie-oefening met zelfgebouwde vlotten. 

210702_redders van dordt_038.jpg

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Volg het Lexlab_ op Facebook, Instagram & Twitter!

Contact
bottom of page