top of page

KinderKlimaatTop

Dé plek waar kinderen uit groep 6 worden uitgedaagd om na te denken over hoe zij hun eigen school kunnen verduurzamen en oplossingen te bedenken voor energie, mobiliteit, water en afval.

Wanneer
Nieuwe datum onbekend
Waar
Duurzaamheidsfabriek,
Leerparkpromenade 50, 3312 KW Dordrecht, Nederland

Meer informatie

De eerste editie van de KinderKlimaatTop is succesvol verlopen en de inschrijving is gesloten. Interesse in een soortgelijk project? Stuur een mail naar info@lexlab.nl voor de mogelijkheden.
 

Er wordt in Nederland veel over het klimaat gesproken door besluitvormers maar helaas te weinig met de kinderen. Volwassenen nemen besluiten die van invloed zijn op de toekomst van de groep waar het het meest om gaat; kinderen.

 

Op de KinderKlimaatTop draaien we de rollen om. We vragen kinderen om na te denken over hun toekomst in relatie tot een beter klimaat. In samenwerking met De Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt organiseerde het Lexlab_ de KinderKlimaatTop Drechtsteden 2019.

De KinderKlimaatTop is bedoeld voor leerlingen van groep 6 (ook combinatieklassen). Hier worden zij worden uitgedaagd om na te denken over hoe zij hun eigen school kunnen verduurzamen en oplossingen te bedenken voor energie, mobiliteit, water en afval. Met begeleiding vanuit het Lexlab_ en een gastles vanuit het bedrijfsleven zijn de kinderen goed voorbereid om hun ideeën uit te werken in een videopresentatie. Vervolgens hebben zij die gepresenteerd op de KinderKlimaatTop.

Benieuwd naar de innovatieve ideeën? Bekijk de video!

Duur: 3 dagdelen á 2 uur
 

Deelname per klas: max. 30 leerlingen
 

Locatie: Op school en in de Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade 50, 3312 KW Dordrecht

Kosten: Stuur een mail naar info@lexlab.nl voor de mogelijkheden en een passende offerte.

Praktisch

04_by Wouter Sieuwerts.jpg
01_kinderklimaattop_by Wouter Sieuwerts_edited.png
03_by Wouter Sieuwerts.jpg
02_kinderklimaattop_by Wouter Sieuwerts.jpg
bottom of page