top of page

Lexlab partner in PPS Scale project om energietransitie te versnellen

De PPS (Publiek Private Samenwerking) SCALE (Smart Campus Leerpark) heeft het Lexlab ingelijfd als partner om de energietransitie te versnellen. Als technologie-aanjager van de regio brengt het Lexlab kennis en kunde over het bereiken en enthousiasmeren van verschillende doelgroepen voor techniek.


“We staan in de regio voor een zeer grote opgave als het gaat om de energietransitie. Het gebrek aan vakmensen is daarbij een serieuze uitdaging, maar deze samenwerking gaat ons helpen om de slag te maken die we moeten maken waar het gaat om innovatie en human capital. - wethouder Tanja de Jonge

Voor het uitvoeren en versnellen van de Energietransitie is de combinatie van leren, werken en innoveren is cruciaal, omdat de technologische ontwikkelingen ontzettend snel gaan. Het bedrijfsleven en de overheid weten als geen ander wat er speelt en waar het naartoe gaat. Het onderwijs heeft het vermogen om mensen mee te nemen in die ontwikkelingen. De combinatie van partners moet er voor zorgen dat de regio in staat is om voldoende vakkrachten op te leiden voor de beroepen van nu, maar ook die van morgen. Hiervoor heeft SCALE een impuls van 9 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds gekregen. Met de inbreng van alle partners heeft het programma een omvang van 21,5 miljoen euro.


Het Lexlab heeft na de inspirerende kick-off met alle partners inmiddels al meerdere gesprekken gevoerd over welke projecten en initiatieven het beste kunnen worden geïntensiveerd. In de komende fase van het project wordt duidelijk hoe het Lexlab en de andere partners hun krachten het beste kunnen bundelen.
Comments


bottom of page