top of page

Nieuwe workshoplocatie 'LabLand' geopend

Het Lexlab heeft er een nieuwe workshopruimte gerealiseerd in het centrum van Dordrecht. De locatie heeft de naam LabLand en is een verwijzing naar een onderzoekslab, waarbij - net als bij de workshops en projecten van het Lexlab - het ontdekken en onderzoeken centraal staat.


LabLand is centraal gelegen in een zijstraat van de Voorstraat op Botgensstraat 3; in hetzelfde pand als waar het Lexlab kantoor houdt. Wie door de ruiten van het historische pand naar binnen kijkt, ziet een aantal 3D printers, lasersnijder en verschillende hints naar de uiteenlopende workshops en projecten.


Meisje dat een zelfgemaakte bril voor haar gezicht houdt

Programma

Iedere donderdagmiddag staan de deuren van LabLand open voor kinderen van 6 t/m 12 jaar uit de Dordtse Binnenstad en aangrenzende wijken. Dan organiseert het Lexlab gratis workshops op het gebied van technologie, in combinatie met kunst, cultuur en burgerschap, onder de naam TechLab. De eerste editie op 8 februari - waarbij kinderen met de 3D doodle pen kleurrijke brillen maakten - was al zeer geslaagd. Naast de donderdagen, is LabLand in de schoolvakanties zelfs van dinsdag t/m vrijdag open om samen met kinderen verschillende technieken, materialen en projecten te onderzoeken.

Wij komen altijd. Behalve als we op vakantie zijn, dan kan het niet. - enthousiaste deelnemer bij de 1e editie van Techlab

Brainstormsessies, besprekingen en project-avonden

Naast workshops, wordt de nieuwe ruimte ook gebruikt voor de organisatie van inspirerende brainstormsessies, besprekingen en project-avonden. Voor het Lexlab - en bijbehorende ontwerptak Tolly Wolly Studio - maar ook door makers en andere creatievelingen uit de omgeving. Bij interesse in het gebruik van de ruimte en/of apparaten kan contact worden opgenomen via info@lexlab.nl

Comments


bottom of page