top of page

Vreemde Vogels vanaf nu te zien in de Wijnhaven

De Wijnhaven is de komende tijd bont gekleurd door de komst van een verzameling 'Vreemde Vogels'. Deze vogels zijn bij de gelijknamige Lexlab-workshops gemaakt door kinderen uit de Binnenstad en nèt op tijd voor de Dordtse Decemberdagen neergestreken.

Hoe gekker, hoe beter

Vreemde vogel trekken vaak de meeste aandacht, en dat is juist wat ze zo leuk maakt! Met restmateriaal uit de industrie hebben kinderen tussen de 6 en 12 jaar de meest uiteenlopende gevleugelde creaties gemaakt. Een marathonvogel met hoofdband, een muzikale rockvogel en 3-snavelige hongerige haan; hoe kleurrijker, hoe mooier. Een boodschap die goed past bij deze donkere dagen.

3D geprintte bladeren

Naast de vogels zijn ook de lichtgevende, drijvende bloemen het langslopen al waard. Studio Tolly Wolly heeft levensgrote bladeren ontworpen en geprint met hun XXL 3D-printer. Een bijzondere technologie met eindeloze toepassingen. Al moet je er wel wat tijd voor uittrekken; het printen van één blad duurde maar liefst 9 uur.Samenwerking Schippersgilde

Dat de Vreemde Vogels zijn neergestreken in de Wijnhaven is geen toeval. Het Schippersgilde zet zich in voor het levendiger maken van het Dordtse water, en dit project draagt daar zeker aan bij. De deelnemende kinderen zijn door hen ook uitgenodigd de creaties binnenkort vanaf het water te bekijken.


Je kunt de Vreemde Vogels spotten t/m 31 december in de Wijnhaven, ten hoogte van de Wijnbrug.


Nieuwe data gepland! Op woensdag 20 èn 27 december organiseert het Lexlab nieuwe Vreemde Vogel Workshops. Naast de workshops bij Bieb Aanzet, de Statenschool en de Wereldwijzer, komen we op deze dagen naar de Kunstkerk. Deelname is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Meld je nu gratis aan; vol = vol.

Comments


bottom of page