top of page

School Vissen 

Stap in ons recycle-lab en maak betoverende vissen van gerecycled plastic afval. Aan het einde van de workshop worden de kunstwerken toegevoegd aan een kunstinstallatie op het plein bij Kunstmin.

afbeelding voor site.png

Meer informatie

Het kerstproject School Vissen wordt georganiseerd van maandag 12 tot en met donderdag 15 december. Inschrijven? Stuur een mail naar susan@kunstmin.nl. Op woensdagmiddag 14 december 12:30 - 15:30 is er vrije inloop; kom gerust langs!

 

De zeeën worden overspoeld met kunststof afval van de mens. In de komende jaren gaat dat zo hard dat er rond 2050 meer plastic dan vis in de zee is. Al dat plastic kan de zee niet aan. Vissen eten dit op, gifstoffen stapelen zich op en het koraal sterft af. Een probleem waar we liever niet naar kijken.

 

Om hier - letterlijk - een lichtje op te laten schijnen gaan we zelf vissen maken uit plastic afval. Deze vissen worden daarna onderdeel van een betoverende lichtinstallatie op het plein bij Schouwburg Kunstmin.

In het Energiehuis is een heus recycle-lab ingericht. Kisten vol met de mooiste kleuren plastic afval, een platenpers en een lasersnijder maken het lab af. Hier wordt het plastic van oude flessendoppen omgesmolten tot de mooiste platen waarna met een lasersnijder verschillende koppen, lijven en staarten worden gemaakt.

 

Als Dr Frankenstein combineren de leerlingen de onderdelen tot de mooiste, gekste en leukste wezens van de zee. Aan het einde van de workshop lopen we gezamenlijk naar het plein voor Kunstmin om de zelfgemaakte vissen toe te voegen aan de school reeds lichtgevende vissen.

Inschrijven? Mail naar susan@kunstmin.nlVermeld hiermij school, klas, aantal leerlingen en voorkeursdatum.

Duur: 2 uur
 

Doelgroep: Groep 5, 6, 7 & 8 van het primair onderwijs.
 

Locatie: Energiehuis Dordrecht, Ketel 1.

Kosten: Deelname aan dit project is gratis.

Goed om te weten:

De workshop wordt afgesloten op het plein voor Schouwburg Kunstmin. Dit is 3 minuten lopen vanaf het Energiehuis.

 

Inschrijven:

Inschrijven kan door een mail te sturen naar susan@kunstmin.nl. Vermeld hiermij school, klas, aantal leerlingen en voorkeursdatum.

Woensdagmiddag 12:30 - 15:30 is vrije inloop. Hiervoor is inschrijven niet nodig.

Praktisch

afbeelding voor site.png
afbeelding voor site.png
afbeelding voor site.png
afbeelding voor site.png
bottom of page