top of page

Lexlab x Tij Festival

Van 17 t/m 20 november bezoek je in Dordrecht gratis een belevingstocht met het thema klimaatverandering. Het Lexlab is erbij met het Open Redders Lab én de workshop Stormstad. Benieuwd? Kijk hieronder voor meer informatie.

Alaa-Tij-Festival-1-860x460_edited.jpg

Meer informatie

Open Redders Lab
Do 17 t/m Zo 20 november 17:00u – 23:00u
 

Neem een kijkje in het innovatielab van de Redders van Dordt. Op deze locatie wordt doorlopend gewerkt aan een droog en veilig Dordrecht en we kunnen je hulp goed gebruiken!

 

We gaan aan de slag met nieuwe manieren van dijkaanleg- en onderhoud. Welke dijk kan het beste worden verhoogd en waar moet er een dijk bij? Op een maquette testen we verschillende manieren om onze stad zo goed mogelijk te beschermen. Ook experimenteren we met nieuwe vormen van transport over land én water. Is er een snellere manier om mensen te evacueren dan met een vlot? Kom langs en test met ons mee!

 

De tentoonstelling ‘Klaar voor de staart?!’ is tijdens het Tij Festival ook te bezoeken. Zo ontdek je via een speurtocht alles over waterveiligheid en Dordrecht. Goed opgelet? Dan weet je nu als geen ander wat je moet doen in het geval van een overstroming.

 

 

Workshop Stormstad - Bouw mee onder N.A.P.
Datum: Za 19 & Zo 20 november 15:00u – 17:00u inschrijven verplicht.

 

In de workshop Stormstad ga je zelf aan de slag met het bedenken, ontwerpen én bouwen van een huis dat bestand is tegen water. En dat is belangrijk, want in de toekomst zal het steeds vaker voorkomen dat het water stijgt. 

 

Na een korte introductie over de uitdagingen van bouwen bij water, ga je aan de slag met het maken van een maquette. Deze mini versie van jouw ontwerp maak je met behulp van verschillende materialen als schuim, papier, hout en meer.

 

Maar hoe zorg je ervoor dat een huis - of hele stad - stormbestendig is? Staat het huis op palen of kan het drijven? Is er een verhoogde brug richting school? Of ligt er standaard een bootje klaar? We zijn benieuwd naar jouw ideeën! Schrijf je dus snel in, vol = vol!

Meer weten over het Tij festival? Kijk op www.tijfestival.nl

'Het materiaal leent zich goed voor een snel resultaat, wat er ook nog eens leuk uitziet. De kinderen vonden het leuk en leerzaam.'

Open Redders Lab
Do 17 t/m zo 20 november 17:00u - 23:00u

Doelgroep: Alle leeftijden

 

Locatie: De Biesboschhal, Maasstraat 11, Dordrecht. (onderdeel van de belevingsroute)

Kosten: Gratis. Inschrijven niet nodig.

 

Workshops Stormstad

Za 19 & zo 20 november 15:00u - 17:00u

Doelgroep: 8 - 14 jaar
 

Locatie: De Biesboschhal, Maasstraat 11, Dordrecht.

Kosten: Gratis. Inschrijven verplicht. Zie de agenda hieronder.

Praktisch

Stormstad foto 3 door Wouter Sieuwerts.jpg
WDS_4591.jpg
Stormstad foto 1 door Wouter Sieuwerts.jpg
210618 REDDERS_WDS_4887_1.jpg
bottom of page