top of page

Uur van de Code

Ontdek de oneindige mogelijkheden van robotica en leer op een leuke en laagdrempelige manier hoe je met computers communiceert; door het schrijven van code.

Wanneer
Bij het Bieblab + op aanvraag.
Waar
Bij het Bieblab; meerdere locaties.
Komt u?
171208_codeuur_drechtsteden_2.JPG

Meer informatie

Interesse in de workshop? Je vindt deze doorlopend bij het Bieblab van Bibliotheek Aanzet. Klik hier voor de agenda. Ook is het mogelijk deze workshop zelf te boeken. Stuur hiervoor een mail naar info@lexlab.nl.

In Uur van De Code leer je de basisprincipes van programmeren. Want we kunnen er niet meer omheen; je koelkast, horloge, wekker en agenda zijn verbonden, digitaal en volledig geautomatiseerd. Maar hoe zorgen we dat deze robots doen wat we willen?

We maken kennis met een echte robot. Zo leer je op een gemakkelijke en leuke manier hoe je hiermee moet communiceren. Zodra we dit onder de knie hebben, zoomen we verder in op de robots die iedereen in huis heeft; computers. Met behulp van een digitale leeromgeving maken we op laagdrempelige wijze kennis met communiceren met computers; coderen.

Dat is leuk, maar ook leerzaam! Het is haast niet voor te stellen maar van alle leerlingen die nu naar de basisschool gaan, krijgt twee derde een beroep dat nu nog niet bestaat. Dit komt door snelle, technologische ontwikkelingen. Een belangrijk onderdeel daarvan is robotica. Programmeren, computational thinking en ICT-vaardigheden zijn daarom heel belangrijk in de wereld van de volwassenen van de toekomst. Kinderen gaan tijdens deze workshop volop aan de slag met deze 21e -eeuwse vaardigheden.

Doelgroep: 6 - 12 jaar
 

Duur: 1 uur
 

Max. aantal deelnemers: 10
 

Kosten: vanaf €185,-. Stuur een mail naar info@lexlab.nl voor de mogelijkheden en een passende offerte.

Goed om te weten:

Voor deze workshop is per 2 kinderen één laptop, chromebook of computer nodig met internet.

Praktisch

171208_codeuur_drechtsteden_5.JPG
171208_codeuur_drechtsteden_4.JPG
171208_codeuur_drechtsteden_2.JPG
bottom of page