top of page

Verhalend Ontwerpen

Een interactief voorleesverhaal als voorbereiding op een techniekles over bruggen bouwen. Na het verhaal Moe en Knor worden verschillende oplossingen bedacht om naar de overkant te komen. Vervolgens worden de ideeën uitgewerkt in duplo én uitvoerig getest.

Wanneer
Bij het Bieblab + op aanvraag.
Waar
Bij het Bieblab; meerdere locaties.
Komt u?
Knor en Moe.jpeg

Meer informatie

Interesse in de workshop? Je vindt deze doorlopend bij het Bieblab van Bibliotheek Aanzet. Klik hier voor de agenda. Ook is het mogelijk deze workshop zelf te boeken. Stuur hiervoor een mail naar info@lexlab.nl.

De workshop Verhalend Ontwerpen is er speciaal voor de allerkleinsten. Je bent tenslotte nooit te jong bent om met techniek aan de slag te gaan!

We starten de workshop met een nieuw interactief voorleesverhaal; ‘Moe en Knor willen naar huis’. In dit verhaal steken de nieuwsgierige vrienden een opgedroogde rivier over en beleven ze de leukste avonturen. Maar wanneer ze terug naar huis willen, staat de rivier vol met water en zitten ze vast.

 

Net als in het verhaal, bedenken we samen verschillende oplossingen om naar de overkant te komen. Niet alle dieren kunnen vliegen of zwemmen... Maar misschien lukt het wel met een brug?! 

 

In het tweede deel van de workshop maken we met duplo verschillende bouwwerken om deze vervolgens in het echt te testen. Lukt het jou om de dieren weer veilig en droog naar de overkant te brengen? Probeer het uit!

*Naast het verhaal over bruggen bouwen, bieden we dezelfde workshop ook aan met een verhaal over drijven en zinken. Hierbij worden er vlotten gebouwd.

Doelgroep: 4 - 8 jaar
 

Duur: vanaf 1 uur
 

Kosten: vanaf €185,-. Stuur een mail naar info@lexlab.nl voor de mogelijkheden en een passende offerte.

Goed om te weten:

Voor deze workshop zijn een watertappunt en een waterbestendige vloer nodig.

Praktisch

IMG_8140.JPG
Knor en Moe.jpeg
IMG_8139.JPG
Knor en Moe brug_edited.jpg
bottom of page